Informatie

Algemeen

Op woensdag 15 februari 2006 is, na een maandenlange voorbereiding, de nieuwe Spring & Tumbling Academie Rijnmond opgericht.

Deze vereniging fungeert als regionaal trainingspunt voor minitrampoline- en tumblingspringers.

De club start met zo'n 80 springers, die van heinde en verre komen om bij ons op een hoger niveau te komen springen. Heb je bij je eigen club nu je plafond bereikt, dan kan je bij S.T.A.R. je sprongenarsenaal uitbreiden.

S.T.A.R. is aangesloten bij de KNGU, en doet ook mee met de wedstrijden die door de bond georganiseerd worden. De springers van S.T.A.R. hebben in het verleden al bewezen op landelijk topniveau te springen, zowel individueel als in groepsverband.

In het seizoen 2022-2023 zijn de springers van S.T.A.R. overgegaan naar O&O Zwijndrecht en is S.T.A.R. als aparte vereniging opgeheven.

Alle officiële zaken zoals contributieheffing en in- en uitschrijving verlopen nu via O&O; vraag de trainers voor meer informatie.

Trainingstijden en -locaties

Er zijn een aantal locaties waar getraind wordt:

Vakanties

Tijdens de schoolvakanties wordt er in principe gewoon doorgesprongen. Alleen als een trainingsdag echt op een officiële feestdag valt gaat de training niet door, maar ook daar wordt bij voldoende animo wel eens van afgeweken, bijv. met Pinksteren of Pasen.

In de zomer is er een zomerstop van een week of vier, maar ook hier wordt wel eens doorgetraind door de echte bikkels.

Wedstrijden

De O&O-Starries doen mee met diverse wedstrijden, georganiseerd door de KNGU of door andere verenigingen. Zie de kalender voor de datums en meer detailinformatie.

Trainers

Op dit moment heeft S.T.A.R. drie trainers: Iwan Lieverse, Robin van Musscher en Sonja van der Zee. Iwan en Robin trainen de dames en heren op maandag en woensdag; Robin samen met Sonja de "kleintjes" op de donderdag.

De trainers verzorgen niet alleen de lessen van S.T.A.R., maar zijn ook, na afspraak, beschikbaar om trainers en/of springers van andere verenigingen te scholen.

Dit is mogelijk op een van onze trainingsaccommodaties of bij u in de zaal. Ook verzorgen zij demonstraties en clinics bij u op de club. Voor meer informatie kunt u bellen naar telefoonnummer 06-28057910.

Contributie

Contributie per 3 maanden

Donderdaggroep halve training (één uur)€ 29,72
Donderdaggroep volledige training (twee uur)€ 59,45
Dames/heren springen op ma of wo (1x in de week, 2 uur trainen)€ 85,50
Dames/heren springen op ma en wo (2x in de week, dus 4 uur trainen)€ 161,00
Oude mannen op zaterdag€ 55,00
Rustende leden€ 10,00
Losse training, per keer€ 7,50
Inschrijfgeld nieuwe leden, eenmalig€ 10,00

Bestuursleden en trainers

Trainer (ma en wo) Robin van Musscher Laurierstraat 24 3319 HM Dordrecht 06-28057910
Trainer (ma en wo) Iwan Lieverse Rodium 15 3162 ZG Rhoon 06-50642381
Trainer (do) Sonja van der Zee Adriaan van Altenastraaat 6 3312 EB Dordrecht 06-27092765

Oud-bestuursleden

Lid Technische Zaken Tessa Venema T/m zomer 2011
Secretaris Heidi van Mierle T/m zomer 2011
Penningmeester Natasja Lieverse T/m overgang naar O&O
Lid Erik-Jan Post T/m overgang naar O&O
Lid en oud-penningmeester Paul de Zeeuw T/m overgang naar O&O
Lid en oud-secretaris Olga de Vries T/m overgang naar O&O
Een paasei uit 2008!

Alle officiële zaken zoals contributieheffing en in- en uitschrijving verlopen nu via O&O; vraag de trainers voor meer informatie.

Het oude algemene mailadres: bestuur@springacademie.nl

Het oude ledenadministratie-mailadres: secr@springacademie.nl

Oud-trainers

Trainer (ma en wo) Dennis Waasdorp T/m zomer 2014

Communicatie

Veel directe communicatie loopt via aantal WhatsApp-groepen. Voor meer informatie hierover: vraag het aan je trainer.

Daarnaast is er nog deze website. Op de beginpagina staat het meest recente nieuws; op de kalender staat informatie over komende wedstrijden (wedstrijdschema's!) of andere activiteiten.

Tevens waren we nog op Facebook te vinden.

Pakje

Voor de Heren die een echt S.T.A.R.-pakje willen: je kunt er eentje bestellen bij CEK Gymnastics. Ons pakje is model 1934 in black Nylon/Spandex en orange Nylon/Spandex, en kost € 103,50 per stuk.

Wil je zo'n pakje kopen, stuur dan een mailtje met daarin je naam, adresgegevens en de maat die je wilt naar info@cek-gymnastics.com. De levertijd is op dit moment 10-12 weken, en je moet een aanbetaling doen van 50%.

Voor de Dames is het moeilijker: die wisselen wat vaker van pakje. Voor meer info over het huidige pakje: vraag het de trainers.

Trampolines

De senioren springen op trampolines van Dorado uit Denemarken. Wil je zo'n tramp een keer lenen voor een demo of een wedstrijd? Dat kan, en dat kost € 100,00. Vraag het bestuur voor meer informatie.

Privacy- en fotobeleid

S.T.A.R. verzamelt een aantal persoons- en andere gegevens die nodig zijn voor het kunnen functioneren van de vereniging. Ze worden gebruikt voor:

Wedstrijden en presteren op wedstrijden zijn een essentieel onderdeel van S.T.A.R. Daarom proberen we van elke wedstrijd wat foto's te plaatsen, om daarmee de prestaties van de leden extra in het zonnetje te zetten.

Daarnaast organiseert S.T.A.R. af en toe ook wat meer sociale evenementen, zoals trainingsweekenden, de jaarafsluiting en weekendjes weg rond belangrijke wedstrijden. Ook hiervan plaatsen we foto's, omdat ook dit een belangrijk onderdeel is van S.T.A.R. en hoort bij de totaalbeleving van sporten in een team.

Mocht je desondanks een foto op de site zien die je liever verwijderd wilt hebben, neem dan contact op met fotos@springacademie.nl, en we kijken wat we kunnen doen.

Overig

S.T.A.R. stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam, nummer 24391052.